17.11.2007 г., 20:38 ч.

Пари 

  Поезия » Друга
869 0 4

Казваш, че парите не купуват всичко,

за което боря се сега,

че само обичта помага

и се настанява там, в човешките сърца,

че с пари любов не се купува,

а само мъка и тъга.

 

А сега послушай ме и разбери

какво с пари купуваш ти.

Аз имах някога мечта –

човек да стана и да имам всичко -

работа, пари и хубава жена.

От живота бях повлечен,

от вихъра безпирен на града.

И всеки ден събирах малко,

с което да продължа на сутринта.

 

Една сутрин го видях да взима моите неща

и повече не го видях... ни него, ни моята душа!

 

Сега стоя пред теб и повече не се страхувам

от бедност и от нищо в света.

Душа аз нямам, но по-добре така,

отколкото без други хиляди неща.

 

Приятелю, вече знаеш моята “беда”. 

© Ивелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много ми харесва ПРЕКРАСНО Е
  • http://youtube.com/watch?v=4hkjkTe5kZE
    Връщай си душата!Останалото е "прах във вятъра"...!!!
  • О,прекрасно!
  • Колко е тъжно и колко хубаво си го написала!
    БРАВО, МИЛИЧКА!!!6+
Предложения
: ??:??