Куче пасе лайка
край фуражна яма.
Мравка мъкне буре
право къмто дàма.
Котка пее песен
с есенни мотиви.
Жаба се облизва
до чушките лютиви.
Квачка люпи пилци -
чука със секача.
Кравата се радва
до корниза скача.
Коня ми се хили
с петдесе карата.
Нещо се обърках,
накъде й земята?
Двете попадии
тука що ли дирят,
хлопвам си очите -
за да не ме видят.
Миг преди да хлопна
нещу ми са мерна
Да му се не види
... странна й тъс люцерна!?
Амин!
© Костадин Всички права запазени