Познаваш ли ме? Аз съм онзи вирус,
за който само Адът е лечение.
Аз идвам като знак. Преди умиране.
Пълзя като некроза в твойте вени.
Аз идвам остро. Като аутопсия.
Изваждам ти надеждите за оглед.
Вторачвам се в кръвта ти. Микроскоп съм.
Не се смалявай. Няма да помогне.
Познаваш ли ме? Аз съм онзи тромб,
със който си запушил самотата си.
Врата към гроб, маскиран като дом.
Разсейка грях, приличаща на святост.
Не ме ли помниш? Аз съм гъстотата
на въздуха във стая на умиращ.
Атрофното клеймо на сетивата.
Звукът като от пулс, когато спира.
Не ме забравяй. Бързо ме прихвана
и дълго ще си мене-позитивен.
Познаваш ли ме? Аз съм твойта рана.
Надеждата, която те убива.
© Елица Мавродинова Всички права запазени