29.11.2013 г., 15:28 ч.

Патова ситуация 

  Поезия » Любовна
393 0 2

Вървим сега един до друг,

а раменете ни тежат.

Не сме съпруга и съпруг,

а в длани пръстите лежат.

 

Вървим, мълчим сега по път,

а думите напират в нас.

Душите ни в затворен кът

мълчат и са си пълен пас.

 

Сърцата ни се търсят - знам,

но не намират още път.

Изпитваме и малко срам...

Стоиме пред любовен съд.

 

И ни сме близо, ни - далеч.

А трудно е да разберем.

Но без любовната ни реч

къде по пътя си ще спрем?

 

И любовта ни е във пат.

За двамата ни няма ход.

Че аз за теб съм непознат

и ти със мене нямаш лот.

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Санвали! Ще го търсим пътя!
    Желая ти хубава събота и неделя!Поздрави!!!!!
  • Поздрав Никола! Дано намерите пътя..
Предложения
: ??:??