7.05.2008 г., 7:39 ч.

Паячето 

  Поезия
730 0 1
Паякът плете свойте тънки мрежи,
а ние, хората, изгаряме от копнежи,
кой със кого, кога и къде,
кой на кого сърцето ще окраде.

Хората слепи сме, глухи и неми,
мислим си само за наште проблеми,
искаме само ние да сме добре,
а другите - куче да ги яде!

Наивни и слепи - какви сме глупаци,
сякаш на очите сме си сложили капаци,
вървим през живота, а за нас е жалко
да не видим милото паяче малко...

Изящни плетки плете и преплита,
и паяжината своя спокойно оплита,
не бърза за никъде, наслаждава се на мига
да бъде самотно, обзето от тъга...

© Валето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хората слепи сме, глухи и неми,
    мислим си само за наште проблеми,
    искаме само ние да сме добре,
    а другите - куче да ги яде!

    Да! Истина е- колко жалко!!! Поздрав Вале!
Предложения
: ??:??