15.01.2009 г., 19:13 ч.

Паяци... 

  Поезия » Философска
740 0 3

Паяци плетат паяжини

преди проверката на времето!

Запустяха къщите преди

да си отидат новите поколения!

Ценности се сменят с други,

ей така -

под натиска на посредственото.

Паяци плетат паяжини

преди проверката на времето!

Потъват във забрава

децата ни, преди нас.

Останахме без наследници.

Животът ни препуска лудо

и пътем минава покрай нас.

Неусетно се издигнах

и разбрах -

колко сме временни.

Паяци плетат паяжини

в стаите на историята!

Потънаха в прах

велики неща.

Паяци плетат паяжини

след всеки пристъп

на умопомрачение.

Времето търси своята идентичност

за времето си.

Паяци плетат паяжини

преди проверката на времето!

Тъмнина стеснява

хоризонта на светлината

преди да стане тъмно

в душите ни.

Останахме без пътеводител,

преди да сме извървели пътя си.

 

© Александър Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??