В сърцето - паяк,
на лице - усмивка.
Човекът валяк
не дава, само иска...
Със другите - учтив
на парти режисирано.
Изглежда като жив
а зомби е гримирано...
От чувства е лишен
(а как ги имитира...)
Така е устроен
и ниша си намира.
От там като в бърлога
на звяр стои и дебне...
И няма страх от Бога,
дори богат... е беден...
Различен, но се слива
със общия ни свят...
Лицето си прикрива
и личния си свят.
Той пълен е със бурени
и скелети разложени,
със демони озъбени
и окървавени ножове...
*****
Паяк в сърцето,
душата в изгнание,
грим на лицето,
не човек... а създание...
10-11.09.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени