7.05.2011 г., 0:33 ч.

Пази душата си 

  Поезия » Друга
1113 0 23

                                                      На сина ми, с много обич!

Когато, сине, се гневиш,

към слънцето ти поглед свървай,

и към небесни висини,

към полета на птица... Пъргав

ума си в себе запази

и, чист като кристал планински,

не слагай чуждите вини

във мислите си светло-сини.

Обичай хората с Любов,

каквато Богът подарил е

на целия Човешки род

(макар не всички я съзират…)

Въвлечени в водовъртеж

в света ни тъй материален,

загърбваме мечти, копнеж…

а той, светът, е идеален,

създаден от Сърце едно

в хармония вселенска, вечна…

Недей забравя, сине мой -

пази душата си човечна! 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??