3.12.2010 г., 13:07 ч.

Пази се от облога 

  Поезия » Хумористична
541 0 10

ПАЗИ СЕ ОТ ОБЛОГА

 

 

 

Спомняш ли си стария Дъбак

и облога му с левентата Христина?

Ако засвири ръченикът пак,

страхувам се, че аз ще те надмина.

 

 

Върви си, моме, към къшлата,

крепи си менците на рамо,

че е страшно тук при мен, в гората,

че без милост и без прошка съм останал.

 

Остави ни двамца с твоя дядо

ветровете да събираме,

а ти послушай, лудо-младо,

палеца не слагай на езика,

че съм в последната си зима

и няма да те чуе никой и да викаш!

.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??