23.08.2016 г., 16:45 ч.

Перо 

  Поезия
509 2 1

Гарванът ми хвърли перото си

И каза: следвай ме!

Прекрачих го и продължих,

Нямам време за суеверия,

Светът с бесен ритъм се върти.

 

Сойката ми хвърли перото си

И каза: следвай ме!

Подритнах го и продължих,

Свирепо ме изпреварва времето,

Надбягвам се с всеки миг.

 

Ястребът ми хвърли перото си

И каза: следвай ме!

Настъпих го и продължих,

Тичам с паническо стремление,

В хаотичен бяг към никъде.

 

Внезапно се спрях на ръба на скалата,

Миг колебание и после крачка напред,

Но къде са ми крилете, къде са ми перата?

Само лешоядът кръжи сега над мен,

И повтаря: следвай ме!

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересен замисъл. Рано или късно всички се сблъскваме с Лешояда /или Орела, както го нарича Карлос Кастанеда в произведението си "Дарът на Орела"/. Но има подготвителни етапи /загатнати в текста/ преди финалното противостояние на фона на "свирепата надпревара" с времето. Хареса ми! Сложих си го в Любими.
Предложения
: ??:??