Гарванът ми хвърли перото си
И каза: следвай ме!
Прекрачих го и продължих,
Нямам време за суеверия,
Светът с бесен ритъм се върти.
Сойката ми хвърли перото си
И каза: следвай ме!
Подритнах го и продължих,
Свирепо ме изпреварва времето,
Надбягвам се с всеки миг.
Ястребът ми хвърли перото си
И каза: следвай ме!
Настъпих го и продължих,
Тичам с паническо стремление,
В хаотичен бяг към никъде.
Внезапно се спрях на ръба на скалата,
Миг колебание и после крачка напред,
Но къде са ми крилете, къде са ми перата?
Само лешоядът кръжи сега над мен,
И повтаря: следвай ме!
© Ваня Накова Todos los derechos reservados