9.10.2009 г., 17:40 ч.

Персин 

  Поезия » Друга
421 0 4

“... Сгрешили пред народа, тук дойдохме...”

 

черните

зацапани със кръв и кал ръце

зад телени огради

стискат

купите със супа

и скотски сърба

стадото накуп

по 300 грама хляб на ден

чорба - чиста вода

със 4-5 зърна фасул

и толкова

за 6 минути

пазачите броят секундите и

нормата от 5 кубични метра пръст

на ден

е задължителна

при неизпълнение се доработва нощем

на острова

измършавели роби

мъкнат още

бремето на времето

със стъклени очи

и пеят

с първите лъчи

пробили тинестия мрак

за това как

виновните

ще построят бетонен рай

за своите палачи

не! сухите очи не плачат

само дните влачат се

като окови впити във гноясалите рани

в измъчено очакване на нищото

© Дрън Дрън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??