7.10.2010 г., 15:55 ч.

Перуника Блатна 

  Поезия » Бели стихове
1068 0 1

~*Воалите на Времето

Прегръщат раменете ти,

Които трескаво трептят

 

И МОЛЯТ галещо

От Утрото~*

 

За мойта Ласка...

 

За моя силен

Мъжки глас~*

 

 

И струва ми се

ТОЛКОЗ ИСКАЩО

 

СТОЕНЕТО...

На тази улица...

 

Пълна със бездомни  облаци

И плач~*

 

И Притискаш ТИ

ВОАЛИТЕ НА ВРЕМЕТО!!!

Безотказна...

 

ТРЕПТЯЩО ВИКАЩА!!!

Ридаеща във Облак

Пълен с мрак~*

 

На лицето ти -

ПРИ ВСЕ, ЧЕ СКРИТО Е...

 

Аз белег страшен

ТАМ ВИДЯХ!!!

 

Прерязал е на две

Сърцето ти,

Което кат’ Лице

Ти носиш...

 

На тази улица...

Във този ранен час~

 

Пълна със бездомни  облаци

И плач~*

 

 

А УЖ УХАННО УТРО Е...

 

И Слънчев лъч

Прорязва Тъмното в Нощта...

 

~~&*~

 

БЕЗ ПЛОДНИК СИ...

 

И ЗЪЗНЕШ

Във воали от Мъгла,

 

О, МОЯ

БЛАТНА ПЕРУНИКА!!!

 

С оставащ в стъпките ти аромат~*

 

На Бадем и Теменужка

Свита...

 

А ТЪЙ ОМАЙВАЩА!!!

 

БАЛСАМ!!!

 

Воалите прикриват

Твойта голота...

И лицето ти

Порязано покриват,

 

Но аз... ~*

 

УХАНИЕТО ТВОЕ АЗ СЛЕДЯ!!!

 

ТУЙ СТРАСТНО

БЛАГОВОНИЕ...

 

ЕТЕР - масло!!!

Дето в твоя корен

Диша тихо...

ПАРФЮМ И ВИНО~*

 

СТРАСТ!!!

 

При все, че в Облаци надничаш...

При все, че в тъмното на Утрото стоиш...

Ти, Блатна моя Перуника

СВЕТИШ~*

 

ЖЕЛАЕШ МЕ!

Мен...

 

Един Мъж...

С глас силен - НО СМЪЛЧАН...

Във стъпките ти

ТРЕСКАВО ВТОРАЧЕН~*

Уплашен...

 

ОТ ТОЛКОЗ ОГЪН!...

 

ОТ ТОЛКОЗ СИЛЕН ПЛАМ!!!

А уж си Блатна Перуника...

 

А УЖ СИ ВСЕ МЪГЛА...

От ситни водни капчици обвита~*

 

КАК ПЛАЧЕШ В ОГЪН!?!

Мила...

 

И пада огнена сълза...

Във стъпките ти

Пълни с вино...

 

И СТАВА ДИВ ПОЖАР!!!

Оооо, моя...

 

БЛАТНА ПЕРУНИКА~*

Притискаш ме...

 

ОВИВАШ МЕ

С Воалите на Времето~

 

И в Сълзите ти

ГОРЯ!!!

 

~~&*~

 

 

УХАННО УТРО Е~*

На Улицата моя плаче

БЕЗИМЕННА...

 

БЕЛЯЗАНА ЖЕНА.

 

Прилича ми на Блатна Перуника,

Но плаче с огнена сълза~*

 

Прилича ми на зъзнещо момиче,

А ТЯЛО НЯМА!!!

Само Дъх от Стъпките

ИЗТИЧА~*

 

ЖЕЛАЕЩ МЕ...

Мен...

Един Мъж

Уж Силен...

АЛА ДНЕС СМЪЛЧАН!!!

 

~~&*~

 

 

 

 

ОТ ВИНО ДНЕС ОПИХ СЕ!!!

От стъпките ти пия...

 

МОЙ ЕТЕР - ЦВЯТ~*

 

МАСЛО и

АРОМАТ НА ТЕМЕНУЖКИ...

СВЯН и крехък мирис~

 

Есенция във Нежна Ласка

По белязана страна...

 

БЕЛЯЗАНО ЛИЦЕ/ СЪРЦЕ

И едно момиче крехко -

 

Перуника Блатна~*

 

Стаена под Воала днес

на Времето...

 

на улицата моя

дето чакам тъй Смълчан~*

 

 

 

~* БЛАТНА ПЕРУНИКА*~

 

 

с огънче изписах, в стъпките си

днес ~*

 

ден пореден от моята съдба

 

07 октомври 2010 г

 

Л-Е

 

 

Послесловие...

 

 

И трябва да внимаваме,

 

Че някои от Цветята си приличат...

НО САМО НЯКОИ...

 

В МАГИЯ СТРАШНА

НИ ЗАВЛИЧАТ!!!

 http://www.vbox7.com/play:52815c75

 

© Л-Е Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??