1.08.2008 г., 1:18 ч.

Песен 

  Поезия » Любовна
958 1 7
Песен


Нотите черни на листа блестят...

падат сълзите и размиват се с тях.
Пианото затихва... клавишите горят,
измъчено сърцето посърнало е пак.


Искаш ли аз песен тъжна да запея,
песен за две красиви, измамни очи,
песен, родила се от приказките и мечтите,
песен, потънала в кръв и сълзи.


Тази песен любов я наричат,
казват, изпееш ли я - тя те обрича...

Обрича те на силна мъка и сълзи -
решиш ли ти да я забравиш, до смърт сърцето те боли.


Рискувах аз заради тебе...
Как пея пръв желаеше да чуеш ти...
сега след тази песен сърцето ми пустее,
сега след тебе то измамено кърви.


И ето - свърши песента ми...
останах сам-сама в нощта,
а ти изръкопляска ми и тръгна -
обърна гръб на любовта...

© Елена Беленска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??