Песен на разбойника
Лес вековен разбойнишки,
тъмен открай време.
Остър нож, затъкнат в пояса,
тежи като бреме.
Лес вековен разбойнишки,
татко, приюти ме!
Братя са ми хищниците,
нося вълчо име.
Лес вековен разбойнишки,
в теб ще ми е гроба...
В него ще притихне всякоя
болка и тревога...
К. Костадинов
© Костадин Костадинов Всички права запазени