1.06.2013 г., 10:51 ч.

Песен на трубадура 

  Поезия » Любовна
1209 0 4

      Песен на трубадура

 

Воал обвива твоето лице,

възпяват красотата ти поети!

За всеки дар си, но това сърце

дали за мъж един в нощта ще свети?!

 

За свойте поданици ти си ТЯ,

безименна, но тяхна си светиня.

И горе, там високо, в крепостта

царуваш като някоя богиня.

 

А вън пред твойта крепостна стена

на стража съм под власт необяснима,

съединен на вечни времена

с „жената без лице, сърце и име“!

 

Chergligan /трубадур/ 

© Костадин Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??