Песен за човека - III част
(Разпятие)
Заспивам разпнат...
Закован на кръста на времето.
Не танцувам вече...
Не мога!
Неудобно е с кръста...
Не пея...
Трудно е с разкривена уста.
Злобен съм...
Това е моят първи живот
и не знам как да го живея.
А като се науча...
губя интерес към него.
Не бързам...
Всичко около мен лети.
Събуждам се...
По чаршафа ми - следи
от кръст....
Няма пирони!!!
Само болка...
от невидим трънен венец.
Събуждам се...
Очаквам възкресение...
© Дух Иззедник Всички права запазени