Песен за Исус
Какво си за мене, Исусе -
нежност, любов, светлина,
топлина във студа, оазис във суша,
покровител на мойта душа.
Омайната песен на птиците,
красотата на крехка трева
и въздухът, който аз дишам,
ти си всичко на тази земя.
Поведи ме по пътя божествен -
тленна, греховна, унила,
в живота ми - тъжен, злочестен,
бъди ми и вяра, и сила.
Приеми ме във твойта обител,
осени ме със свята искра,
Творецо, бъди ми учител,
Исусе, бъди ми съдба.
На един приятел, когото дълбоко уважавам
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени