10.12.2013 г., 22:09 ч.

Песента на вечността 

  Поезия » Друга
481 0 0

Значимото е в малките неща.

Една малка пеперудка с белички крилца

ни напомня за деня,

когато, пърхащи и чисти, жадуващи за свобода,

бяхме с теб деца.

Едно кокиче сред снежна планина

бори се с надежда да приветства пролетта.

Една чешмичка с бистричка вода,

построена от човек, който вече е на прах,

ненадписана ни с дата, нито с неговите имена,

ни показва, че в студения ни свят има добрина.

Това е песента, песента на вечността във малките неща.

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??