Песента сред листата!
Чувам я, а тя продължава да трепти до мен.
Разгръща се и превръща в радост и мил трепет
всеки следващ цветен и топъл момент,
струящ от малките светещи и щукащи пчелички в деня.
Усещам, че припева припламтява!
Там е той и преизпълва с обич семействата на жужащите,
престъпващи таралежчета сред клоните.
Те изпълват и трупат със своето внимание и постоянна,
неспираща любов, светлите мигове на топлещото слънце.
Листата се поразшаваха и на клона се приземи търсещо врабче.
Изпрати бърз и кратък повик към мен и излетя.
Сладост и красота!
Продължавам да слушам и да летя
в песента на природата покрай мен.
В песента сред листата...
© Мариян Апостолов Всички права запазени