19.04.2013 г., 7:54 ч.  

Пешка 

  Поезия
1048 0 13

Не всяка пешка е царица,

не всяка партия е лесна...

Ако до днес си бил с кралица,

изтънчена и "много свестна",

 

сега играта загрубява,

сега са други правилата,

че влиза в царската забава

една напълно непозната -

 

нешлайфана и без обноски,

ту кротка, ту безумно дива.

Със поглед мята жарки пръски,

на пух и прах света ти срива!

 

Кафе не пие без цигара

и тайничко попсува, верно,

по свои правила я кара.

Но люби ли, е безрезервно!

 

Ще ти наложи да се влюбиш

във нейната непредвидимост.

Дали печелиш или губиш?

На ход си, пробвай! Пешка взимаш!

 

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??