Не всяка пешка е царица,
не всяка партия е лесна...
Ако до днес си бил с кралица,
изтънчена и "много свестна",
сега играта загрубява,
сега са други правилата,
че влиза в царската забава
една напълно непозната -
нешлайфана и без обноски,
ту кротка, ту безумно дива.
Със поглед мята жарки пръски,
на пух и прах света ти срива!
Кафе не пие без цигара
и тайничко попсува, верно,
по свои правила я кара.
Но люби ли, е безрезервно!
Ще ти наложи да се влюбиш
във нейната непредвидимост.
Дали печелиш или губиш?
На ход си, пробвай! Пешка взимаш!
© Таня Донова Todos los derechos reservados