2.04.2024 г., 17:26 ч.

Песничка за стария Поет 

  Поезия
86 3 1

ПЕСНИЧКА ЗА СТАРИЯ ПОЕТ

... когато старият Поет престане стихове да пише,
и призори се буди в пет със чувството, че е излишен,
и свит в кревата на кравай, разлистя сетната си книга,
горчи му утринният чай от мащерка, липа и риган,
когато младите Жени го отминават вечер в парка,

и срещу морските вълни кади си тъжната цигарка,
невям щастливото "преди" с метлата вятърът насмете,
защо ли рими да реди във свят, до ужас непрочетен?
Поглеждаме се – tête-à-tête, и ми се вика из простора!
Светът без Стария Поет е дом за глухонеми хора.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • защо ли рими да реди във свят, до ужас непрочетен?
    Поглеждаме се – tête-à-tête, и ми се вика из простора!
    Светът без Стария Поет е дом за глухонеми хора.

    Светът ни става все по-сляп и глух, Валюше.
Предложения
: ??:??