4.06.2012 г., 9:16 ч.

Петлюва стачка 

  Поезия » Хумористична
585 0 1

Сабахлям га кравъта дуих

и зяпам въх и зех да фцувам

пителът търтей слатку спи,

а вси кукошки тъй будуват.

 

Брях,рекух си пък туй какой

пителът да ни кукурига

дъл времету ни е в застой?

Ни е, щот слънциту ми пунамига!

 

Зафърлих кофата и пубиснях

тоз търтей що ни ще да бачка?

Га стигнах там при негу аз

са шашнах, праил гладна стачка!

 

Ни щял зърноту да кълве

кукошките ни щял да качва

досуш умразнъли му те

у чуждия са двор втурачва.

 

Чи думам си сига прублем

ъм тез кукошки илигантни

как тъй ут днеска ги ни ще,

а чуждити ги вижда патки?

 

Ей,кво са кумиш бе килеш,

ачи прусоту хич гу ни ядеш?

Я бързу стачката да спреш

у тенджерата ша са узувеш!

 

Га чу зъканата ми ясну

пителът рипна кат ужилен

кукошките пудгони страстну

да ги укрили ификасну.

 

Ъх,рекух си прумяна има

кат гу стреснах тъй куварну

чи йощ ша пей ду икиндия

и не виднъш, ам ригулярну!

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??