29.06.2021 г., 22:33 ч.

Петровден 

  Поезия » Философска, Гражданска
273 0 0

                                           Петровден

 

 

 

 

Днес празник е, Петровден, ден величествен,

празник на двамата апостоли Господни,

Двама братя Петър и Павел, ден благословен,

добри хора разправят се в поверия народни.

 

Те повярваха в Господ и вървяха до Него,

в трудности, неволи, вярваха в неговите слова.

Повярваха и че той възкръсна и се прероди,

проповядваха словата му, отказали се от хорските блага.

 

Застанал Петър с ключове пред вратата на Рая,

измерва на душите хорски лошо и добро.

Това заръката му  от Господ е голяма,

това  е историята за него, друга няма.

 

На твоя празник Петре бъди благословен,

един ден в годината, празник необикновен.

С това име твоята майка някога те е дарила,

най-близката жена за теб, тя те е родила.

 

 

 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??