Петък тринадесети е отново!
Почти ще ни затворят - готово!
Отново повтаря се всичко!
А ти внимаваш ли, чичко?
Ти помниш ли март, тази пролет?
На птици самотния полет?
На пусти улици и площи,
на уединени и тъжни нощи?
Ти помниш ли страха в очите
и кичури бели в косите
на хората с белите маски
в полупразния превоз градски?
Ти помниш ли как оцеляхме
и ние децата играхме?
Ти помниш ли като сега
как не ни беше до шега!?
Ти помниш ли всеки рефрен
животът да пазим до мен,
дисциплина и дезинфекция,
дистанция с всяка лекция!
И ето, днес отново е петък!
Животът е толкова крехък!
Очакваме всички лечение,
и търсим повратно решение!
13.11.2020г.
© Кремена Арменчева Всички права запазени