13 нояб. 2020 г., 08:48

Петък - 13-и 

  Поэзия » Гражданская
332 2 7

Петък тринадесети е отново! 
Почти ще ни затворят - готово!
Отново повтаря се всичко! 
А ти внимаваш ли, чичко?

 

Ти помниш ли март, тази пролет?
На птици самотния полет? 
На пусти улици и площи, 
на уединени и тъжни нощи? 

 

Ти помниш ли страха в очите
и кичури бели в косите
на хората с белите маски
в полупразния превоз градски?

 

Ти помниш ли как оцеляхме
и ние децата играхме? 
Ти помниш ли като сега
как не ни беше до шега!? 

 

Ти помниш ли всеки рефрен
животът да пазим до мен, 
дисциплина и дезинфекция, 
дистанция с всяка лекция! 

 

И ето, днес отново е петък! 
Животът е толкова крехък! 
Очакваме всички лечение, 
и търсим повратно решение! 

 

13.11.2020г.
 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??