12.08.2007 г., 17:00 ч.  

IV Певец (Rockstar) 

  Поезия
726 0 2

Той е сам. Отвън

от часове тълпата чака.

Прожекторите са готови

да пронижат мрака.

 

 

Китарите настроени са.

Костюмите - готови.

Остава само той да се покаже.

Но как той мъката си да изкаже

пред десетохиляди, дошли да видят

светлинно шоу с мощен звук.

Довечера звезда ще пее тук.

 

 

Той слага свойта маска,

блестящия костюм облича,

сълзите крие си зад очила.

Лицето е в усмивка,

пот по челото се стича,

а болката превръща се в мъгла.

 

 

Тълпата заглушена врява вдига.

Но този шум не го достига.

Не чува писъци, ни вой.

Сам е той.

 

 

04.2004

 

 

На Джони Холидей

 

 

Из "ЕПоПея на незнайния воин"

 

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??