28.11.2018 г., 14:04 ч.  

Piano... pianissimo... 

  Поезия » Любовна
678 1 2

Шепни ми тихо... Тихо ми шепни...

Докрай опиянявай моите сетива!

И нека не ти пука, че мълва

изпратена от Дявола наоколо лети!!!

 

И да не те засяга, че в мълвата

и твоето и мойто имена се смесват,

или че покрай друго - чужди интереси

забъркани са и държат играта!

 

Играта - тази дето все ни пречи

две части във една да съчетаем, 

и дето покрай нея - все не знаем

какво е моментално и какво е вечно!

 

И да не те тормози, че в мълвата

се вслушва млад и стар, познат и непознат! 

И пробват с всички сили да те спрат!

Ти - все тъй - дирижирай сетивата!!! 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??