30.05.2019 г., 2:44 ч.

Piano ... Pianissimo... 

  Поезия
532 1 1

Шепни ми тихо... Тихо ми шепни...

Докрай опиянявай моите сетива!

И нека не ти пука, че мълва

изпратена от Дявола наоколо лети!

 

И да не те засяга, че в мълвата

и твоето и мойто имена се смесват,

или че покрай всичко - чужди интереси

забъркани са и държат играта!

 

Играта - тази дето все ни пречи

две части във една да съчетаем,

и дето покрай нея все не знаем

какво е моментално и какво е вечно!

 

И да не те тормози, че в мълвата

се вслушват млад и стар, познат и непознат

и пробват с всички сили да те спрат!

Ти - все тъй - дирижирай сетивата!

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лирическата ти си я бива! Героят също.
    Литна ми фантазията и си представих картините на поетичната реалност от творбата. Благодаря!
Предложения
: ??:??