12.12.2009 г., 9:58 ч.

Пир по време на демокрация 

  Поезия » Философска
695 0 10

Яхтите – бели.

Хайверът –  черен.

Водата – синьозелена.

Зимата – мека,

лятото – леко.

Животът – ултрамодерен.

.......................................

Песни се пеят,

вино се лее.

Нощите къси ни мъчат.

Всеки си гони

само нагона.

Правим любов по поръчка.

...................................

Кофи. Боклуци.

Хора в сюртуци.

Бедност разголена пошло.

Зрелища пищни.

Всичко за нищо.

Грешни пари.    

Стара пошлост.

...................................

Чакаме някой

да ни оправи.

Идва пореден спасител.

После ни яхва,

просто по навик.

Още един покровител.

....................................

Господи Боже,

вече не можем

даже на теб да се плачем.

Би ли ни казал,

кой е по-жалък.

Жертвата... или палачът.

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??