24.03.2021 г., 8:05 ч.  

Още малко 

  Поезия
259 0 1

На масата без покривка,
върху празните стени,
на леглото без завивка,
по пода без килим,
зад прозорците със завеси
само от цигарен дим,
под голата крушка,

голи като пушки,
в банята без врата

и уискито без разредител

още малко

и щяхме да открием Бог.

Но този залог е безмерно висок

и затова по поръчка пристигна

чудно хубава лампа и после картина.


 

© Малката Мис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сетих се за това: “и чашите бяха изпразнени,
    и бутилката - с гърло разбито...”
    Хареса ми стихотворението.
Предложения
: ??:??