7.04.2005 г., 21:18 ч.

Пирин-Рила 

  Поезия
3372 0 2

ПИРИН-РИЛА

 

Сутрин сипне ли зората

с огнени зари

Пирин вдига си челото,

Рила търси със очи.

 

Рила дивна хубавица,

снага мощна извисила в простора син,

кипри се като девойка

пред своя любим.

 

Обич свята-любов вечна

в техните сърца живей

денем,нощем по изгора

Рила все копней.

 

От очите сълзи бистри

в седем езера реди

огърлица от изумруди

момини гърди краси.

 

Вечер късно,кога залязват

слънчеви лъчи,

с тях последно се прощават

върхове им позлатяват.

 

И с невидими ръце

за прегръдка топла,нежна

сенките им приближава

и лека нощ им пожелава.

 

Векове,години много

таз любов живей

и за Рила и за Пирин

песен вечно ще се пей!

                              04.1982-екскурзия до Рила

 

© Радка Хорозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??