ПИРИН-РИЛА
Сутрин сипне ли зората
с огнени зари
Пирин вдига си челото,
Рила търси със очи.
Рила дивна хубавица,
снага мощна извисила в простора син,
кипри се като девойка
пред своя любим.
Обич свята-любов вечна
в техните сърца живей
денем,нощем по изгора
Рила все копней.
От очите сълзи бистри
в седем езера реди
огърлица от изумруди
момини гърди краси.
Вечер късно,кога залязват
слънчеви лъчи,
с тях последно се прощават
върхове им позлатяват.
И с невидими ръце
за прегръдка топла,нежна
сенките им приближава
и лека нощ им пожелава.
Векове,години много
таз любов живей
и за Рила и за Пирин
песен вечно ще се пей!
04.1982-екскурзия до Рила
© Радка Хорозова All rights reserved.