3.05.2013 г., 14:13 ч.

Писмо от Алкатраз* 

  Поезия » Гражданска
781 0 0


Мислете му, какви ги мармаладите,
че ще посегна даже на площадите.
И недоволните - във дупка миша -
да ми се молят, глухо да въздишат.

Дали ще имат глас или пък дума,
ще ползвам ли и срещу тях куршума?
А може би с казани СРС-та,
та даже ще валят и досиета.

Отдавна аз подготвям снайперисти,
бързаци са за ходовете "чисти".
Разчиствам сметки даже от затвора,
заплашвам и добри, и "злобни" хора.

Обвити са поръчките във тайна,
а сумата е с нули, и безкрайна.

Не давам на държавата да диша

и тъжната история ù пиша.

Че кокала си няма да изпусна
и супата си топла, че и вкусна.
На свиждане, елате ми, момчета,
ееей, старата правителствена чета!


* затвор в Америка, затворил вратите си през 1984  - 
годината няма връзка с Джордж Оруел...

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??