23.09.2018 г., 10:09 ч.

Пиянска песен 

  Поезия » Любовна
556 0 1

ПИЯНСКА ПЕСЕН

Р. Чакърова

 

От вярата ли тъй боли душата?
А мислех само от лъжа боли...
Такива са нещата за нещата
и някак е дотегнало, нали...?

 

И някак е досадно и познато
опрялото до кокал битие -
ще се изнижат зима, пролет, лято - 
набързо, като слабо питие,

 

през вените и през ума ще минат,
прескачайки нарочно есента
и ще порасне споменът с година,
в която сме проспали любовта...

 

Лондон, 20/09/2018  20:26

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оо, колко е вярно и колко добре си го казала. Особено ми хареса сравнението със слабото питие и заглавието
Предложения
: ??:??