21.07.2011 г., 21:53 ч.

Планина 

  Поезия » Пейзажна
460 0 0

Стърчат огромни борове над мен,

кристален студ те реже като нож.

Бавно изпълваш гърдите си с въздух заледен

и чувстваш, че ставаш по-малко лош.

 

Скалите, извисени до небесата,

допълват картината прекрасно.

И се усещаш като Алиса в страната на чудесата,

човешкия живот е кратък, това е ясно.

 

Но тези мигове те сливат с безкрая

и се превръщаш в частица от вселена.

Лежейки по гръб, усещаш, че си в рая

частица материя, някъде във времето разпределена.

© Евгени Генчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??