Скрита е зад стара спирка,
по плочките на Лъвов мост
и винаги, когато иска,
тя е там на своя пост.
Измислена е и продажна,
живее в друго общество,
където луксът е измамно,
лукаво... тъжно същество.
Очите ù са мръсни и червени.
От лещите не си личи.
И мракът също я прикрива -
нея и нечистите пари.
Дали понякога не се замисля
защо посредник е на похотта
и на кого изобщо днес му пука
за продажбата на женските тела…
© Венета Димитрова Всички права запазени