25.02.2011 г., 11:25 ч.

Племе 

  Поезия
914 0 4

ПЛЕМЕ

 

О, племе долно, гнусно и покварно,

комично, сляпо, алчно и бездарно,

ти, каста гнила, подла и саката,

как още съществуващ на земята ?

 

Каква злощастна земна орисия,

бездънна яма, пълна с простотия,

отроче жалко на една система,

обрасла в карциноми и екзема!

 

Порочно гнилостни съдби повратни,

коварни плужеци, овци обратни,

прогнили дънери в едно деспотство,

предлагащо тоталното ви робство.

 

Народ, обречен на вековно бреме,

обязден от това покварно племе,

налагащо обмислен произвол,

превърнато в картел и монопол.

 

Какъв погром нанесе ми съдбата,

затуй, че ме делите от играта,

която си поделяте задружно,

а мен ме изолирате ненужно.

 

Не съм крадец, лъжец или измамник,

нито влечуго като вас, бездарник,

напук на скапаната ви система,

злонравието ви не ще приема.

 

Изпадате в кармична параноя

и няма да избегнете развоя

в последваща повратност на съдбата,

изтрити от лицето на земята!

 

Влиятелни, но жалки меценати,

да бъдете навеки прокълнати

от пръкването в майчина утроба,

през гнусно съществуване, до гроба!

 

donWalchaze - 18. 02. 2011 г.

 

 

© Лучано Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абсолютно правилно и правдоподобно !!
  • умните и даровити хора остават неразбрани ... остави овцете да вървят сляпо след падаря ... ти тръгни по неотъпканите пътища и намери своя свят ... станеш ли един от тълпата, ти ставаш роб на чужда воля ... на тяхната воля...
  • Разбирам те като недопуснат да бъде, просто да бъде - жив, щастлив, успяващ човек. 6!
  • алелееей! и всичко това, защото: "която си поделяте задружно,
    а мен ме изолирате ненужно."???
Предложения
: ??:??