17.12.2014 г., 10:51 ч.

Пленник 

  Поезия » Любовна
698 1 1

Ти ще бъдеш мой пленник докато светът съществува.
В други женски очи ще ме съзираш.
В чужди думи ще ме откриваш...
Дори нощем ще ме ревнуваш.

 

Все ще те преследва мисълта, че съм наблизко.
Въздухът, който дишаш, от мен е обсебен.
Луди спомени ще пристигат при тебе.
А аз дори не го искам.

 

Ще бъда воденичния камък на твоята шия.
И когато най-малко чакаш
с електричество пълна, ще просветвам във мрака ти
че съм направила черна магия-

 

никога да не избягаш от мисълта за мене.
Бях ти пристанище. От днес ще ти бъда бреме.

© Росица Сертова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??