20.06.2007 г., 22:06 ч.

Плодова отрова 

  Поезия
701 0 0
Заповядай, вземи си черешка с отрова
или праскови, с омраза напоени...
А може и от ягодата нова,
носеща смърт в листата си зелени!

Отхапи си от ябълката на Снежанка,
или вдишай аромата на сънлива роза...
И унесен в безкрайна дрямка,
изпускаш правилната посока на коловоза!

Вкуси от динята, криеща в себе си грях
или от гроздето - чисто омайниче.
А може да отпиеш и от пролетния страх,
лекувайки се със здравец-незнайниче!

И с този букет от смъртни забави -
вплел аромата си в твоите ноздри...
Какво правиш? Нима забрави?...
че това са поредните за ковчега ти гвоздеи!?

© Златина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??