29.01.2012 г., 12:58 ч.

ПЛЪХ-ЦАР 

  Поезия
729 0 1

ПЛЪХ... ЦАР

 

В Страната на мишките Котака бе цар,
наказващ, третиращ ги с хляб и бокал...
А царят си мъркаше, по-гладен от плъх.
Плъхът пък сред мишките беше най-пръв.
Царедворците ближеха сиренце с мед,
оядени гузно, но с поглед напет.
Котака си вкара поредния „гол” -
те - сити, аз - прав, царедворците - в МОЛ.
Така си живеят години безчет –
на котарака да правят пореден... сонет!

© Румен Вълчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??