24.10.2009 г., 0:32 ч.

По Ботев 

  Поезия
486 0 8

ПО БОТЕВ


Тиха вечер.
И една забравена луна.
Уплаших се –
заспали ли сте вече?
За Бога,
аз не мога да заспя.
И си говоря сам
с луната,
с ветровете,
а тя не свети,
нито проговарят лесовете.
Аз съм сам.
И след толкова приятели,
и след буйни празненства
в душата ми
единствени светят
детето ми
и моята жена.
Аз съм сам.
И с болка пиша:

"Мила ми Венето..."

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??