4.10.2011 г., 17:10 ч.

По делата им ще ги познаете 

  Поезия » Гражданска
1809 1 2

ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ  ПОЗНАЕТЕ

О, по делата ги познаваме,
и то достатъчно добре!
Затуй ортаци не им  ставаме,
щом нивата се заоре!...

Те пак са тука... Нали ги виждаме...
Изправиха се на нозе!
Развалят  всичко, що съзиждаме...
Берат от нашето лозе!

Отново те са,  бабаитите...
Раздават ни за грош акъл.
Да хванат кокала, комитите!...
Но си остават с  нрава  зъл...

Преструват се във обществото ни
на най-смирените овци.
Че  те се борят за доброто ни!...
Капан ни стягат от конци!...


Дерат се те  пак по „ефирите”
и плюят право и закон...
И с пепел си посипват дирите,
без грижа  за добрия тон!

Изгониха от нас кумирите...
Лъжата качиха на трон!
О, тия хора ако дирите,
днес са в черковния „амвон”...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В моя край "ЛО`ЗЕТО" е "ЛОЗ`Е".Така ,че римата за мен е правилна.
  • Не мисля, че "нозе" се римува с "лòзе". Иначе с останалото трудно мога да не се съглася..
Предложения
: ??:??