9.03.2017 г., 12:11 ч.

По-добра 

  Поезия
197 0 0

По-добра

 

Често се мъчех да те нарисувам,
поне в ума ми, във въображението.
И докато провалях се безбройни пъти,
очите си до мен отвори.

 

От плът, от кръв, със какво ли
по-добра си от тази във ума ми?
Рисувах толкова картини...
с бои и четки, понякога с пастели.
Рисувах те със думи,
превръщах те в поезия.

 

А ти си тук,
по-добра от моите модели.
Гледаш ме и аз се взирам в теб,
прогонил грешния ти прототип.

 

Дали да изтрия всичко
и да дорисувам изяществото ти
наново
този път само с допира на устни?

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??