По-добра от бога
Да покажа искам аз,
колко те обичам,
милия ти глас,
ведрата усмивка...
Твоите ръце
винаги се трудят,
сред кълбета и игли
- шарените блузи...
А душата ти,
чудна, непозната,
винаги добра,
- някои не разбраха...
Колко болка ти
си събрала от живота,
Майчице едничка,
по-добра от бога...
© Вал Герх Всички права запазени