Не бъдете добри по Коледа
и не вярвайте в чудеса!
Аз сериозно ви моля да
престанете начаса
да се грижите за сираците,
за болните да търсите лек.
Четете правилно знаците!
Състрадателният човек
не чака специални дати,
та на тях да е щедър и мил
и да дари добротата,
която в себе си е таил
по лъжичка, по капка и нещо
на някой, изпаднал в беда.
На доброто не се палят свещи...
Доброто оставя следа.
И то трябва да се отгледа,
да се полива и съхрани.
Не бъдете добри по Коледа.
Тя продължава три дни.
© Нина Чилиянска Всички права запазени