22.08.2006 г., 20:43 ч.

По магистралата 

  Поезия
478 0 2
По магистралата
Се движат различни цветове и ухания
Няма пешеходци
С които да се състезаваме

Аз съм с мама
Тя кара колата
А аз отзад слушам радио
Други няма при нас
Официално
Взели сме малко багаж
Дрехи
Храна
По бански сме, защото е лято
Но в колата не се чуват чайките
Само радиото и двигателя

Питам я къде отиваме
След кратко мълчание тя ми отговаря тихо
Отиваме да видим птиците
Тази година отлитат
По-рано от преди
Ще ги снимаме
И ще се опитаме да ги убием
Всичките

Тази година
Ни продиктуваха вече да не сме добри
Вече можем да лъжем
И да изнасилваме
Можем да имаме от всичко, което поискаме
Стига да го искаме силно

Но това после
Сега само пътуваме
Мама кара
А аз отзад слушам музика
И си тананикам
Толкова сме щастливи
Спокойни
Невинни
Няма пешеходци, които да ни нервират
Само цветове и ухания движещи се
По магистралата
Към мястото на убийството

21.08.2006

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??