29.02.2012 г., 12:05 ч.

По парче живот 

  Поезия » Философска
1339 1 18

Ще седна някой ден на чаша вино

и ще изтръскам спомените свои.

Не стига маса, пода ще зарине

купът с житейски грешки и пробойни.

 

Със поглед дълго, дълго отначало

във всяка поотделно ще се взирам.

Какво е взела и какво съм дала -

във две графи с подточки ще складирам.

 

Е, списъкът ще бъде дълъг доста,

по-важно е какво съм променила,

щом всяка по парче живот ми коства,

дали в замяна станах дваж по-силна?

 

Дали съм днес по-умна и по-мъдра,

след толкова житейски земетръси?

Не съм. Затуй и никого не съдя,

случайно ако сбърка ме с врага си.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??