11.01.2009 г., 10:09 ч.

По въпроса за родината 

  Поезия » Друга
1568 1 21
Вие България ли търсите?
Елате с мене да я видите.
Но първо да ми се прекръстите,
за да прогоним самодивите.

Вие Надеждата ли търсите?
Елате две села да видите:
едното гробище за мъртвите,
едното гробище за живите.

В деня ми черно слънце пръснато,
в съня ми - лястовици бели.
Вие България ли търсите?
Боя се, че сте закъснели.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??